Accessoires
09 mei 2006 - Ron Smeets

Mobiele leugendetector met shock therapie

Ik denk dat er heel wat vrouwen zijn die dit gadget eens op hun eigen wederhelft zouden willen uitproberen.

De Shocking Lie Detector werkt namelijk niet met uitslaande 'VU' metertjes, maar met ouderwetse stroomstoten waardoor de liegende partij niet alleen in verlegenheid gebracht wordt, maar ook nog eens letterlijk zijn vingers brandt.

De werking is vrij eenvoudig. De 'verdachte' plaatst zijn hand op het apparaat en na een paar simpele vragen om het apparaat te calibreren kan het verhoor beginnen. Hoe meer het antwoord afwijkt van de waarheid, hoe meer ledjes er zullen oplichten, varierend van groen (waarheid) via geel (halve waarheid) naar rood (een leugen) en de bijbehorende stroomschok.

Bedoeld als een spelletje, maar dat zal velen een zorg zijn als het gaat om het achterhalen van de waarheid. Hij werkt op 3 AAA batterijen en is niet geschikt voor mensen die lijden aan epilepsie of met een pacemaker door het leven gaan.Gerelateerde links:
De portable leugendetector
Vreemdgaan? Laat je GSM thuis!
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.