Entertainment
29 augustus 2005 - Ron Smeets

Mobiele huisdieren rage in Japan

Het feit dat bijna geen enkele huurbaas huisdieren toelaat is nogal een serieus probleem in Japan.

Hierdoor ontspringen in het land van de rijzende zon al jaren de meest wilde alternatieve ideeen. Iedereen kan zich de Furby en TamaGotchi rage's vast nog wel herinneren.

Nu is er een mobiele variant bijgekomen: PetLiveTV! Het idee is simpel, je logd aan en kiest vervolgens je favoriete huisdier uit een van de vele webcams die gericht staan op honden, katten, fretten, ratten etc. Zo kun je je toch een gelukkig dierenvriend wanen zonder dat het risico te lopen je huis uit gezet te worden.

PetLiveTV! bestaat overigens al langer, maar is nu dus ook mobiel te raadplegen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.