Nieuws
10 november 2005 - Ron Smeets

Mobiele herhalingen van TV programma's

Op de 'normale' TV worden we overstelpt met herhalingen van programma's die een paar uur, dagen, weken of maanden geleden al eens uitgezonden zijn. Vooral de commerciele samenwerkingsverbanden als HMG en SBS zijn daar in Nederland 'meesters' in.

In Zwitserland gaat men deze herhalingen nu ook op mobiele netwerken uitzenden. Swisscom introduceert daar voor al haar UMTS en EDGE abonnees het fenomeen Replay TV (Duits). Mobiele TV kijkers kunnen hier programma's kijken die net afgelopen zijn, zoals het nieuws, 40 minuten na de live uitzending op TV, maar ook andere programma's wiens live uitzendingen verder in het verleden liggen zullen worden aangeboden.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.