Entertainment
08 december 2005 - Ron Smeets

Mobiele games met gebaren bediening

Gamen op mobieltjes wordt steeds populairder. Wat vaak wel nog knap lastig kan zijn is de bediening van de games met behulp van het keypad.

Researchers van Georgia Tech University hebben nu een aantal games ontwikkeld die bediend kunnen worden door de mobiele telefoon in bepaalde richtingen te bewegen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de camera van een GSM, dus er hoeven geen bewegingssensoren in het mobieltje ingebouwd te worden.

Met diegenen die geen al te vaste hand hebben is ook rekening gehouden. Dankzij het inbouwen van technieken als 'motion blur' en 'optical flow' kan een bewegingsvrijheid van maximaal 6 graden worden ingesteld

Georgia Tech heeft drie games ontwikkeld voor de testfase, twee versie's van, hoe kan het ook anders, Pong, een single- en een multiplayer versie (via Bluetooth).

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.