Nieuws
23 september 2011 - Ron Smeets

Mobiele Facebook statistieken

Het zal niemand ontgaan zijn dat Facebook gisteravond het een en ander aan (ver)nieuw(d)e diensten gepresenteerd heeft. Onze grote zus DutchCowboys deed daar uitgebreid verslag van.

Tijdens de #F8 presentatie werden echter ook een paar interessante mobiele gebruiksstatistieken genoemd.

Van het totaal aantal actieve Facebook gebruikers, meer dan 800 miljoen, maakt 44% (ruim 350 miljoen) ook gebruik van hun mobiele telefoon. Verder zijn er op dit moment al meer dan 7 miljoen apps beschikbaar waarbij Facebook integratie aanwezig is. En, tot slot, werelwijd promoten inmiddels meer dan 475 operators mobiele Facebook diensten en producten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.