Nieuws
14 januari 2006 - Ron Smeets

Mobiele DSP processor van NEC

Het Japanse NEC heeft naar aanleiding van het steeds populairder wordende fenomeen van muziek luisteren op je GSM een dedicated audio processor ontwikkeld voor mobiele devices.

De SLI processor is met name bedoeld om de audio kwaliteit van mobieltje te verbeteren. Daarnaast is de processor natuurlijk ultraklein en gebruikt ie extreem weinig power. Volgens NEC kun je hiermee 50 uur ononderbroken muziek produceren, en luisteren.

De processor wordt vanaf April in productie genomen en gaat, voor telefoonproducenten, om en nabij de 13 dollar kosten.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.