Nieuws
02 april 2006 - Ron Smeets

Mobiele download top 40 op komst?

De meeste hitlijsten houden al geruime tijd rekening met de verkoopcijfers van gedownloade muziek via iTunes of andere internet muziek diensten.

Volgens de BBC wordt het echter ook hoog tijd dat de samenstellers van de diverse top 40's en andere hitlijsten ook rekening gaan houden met de mobiele downloads.

Volgens de UK Charts Company wordt momenteel namelijk al bijna 7% singels in de hitlijsten verkocht via een mobiele downloadservice, ofwel bijna 70.000 singels per week!

Dat is dus ruim voldoende om een aantoonbaar verschil te maken tijdens het samenstellen van de hitlijsten.Gerelateerde links:
Mobiele muziek apart vak op Universiteit
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Omzet mobiele muziek naar kwart miljard
Mobiele muziek goed voor 6 miljard in 2006
Nokia ziet wel iets in Mobile Music
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.