Nieuws
28 januari 2006 - Ron Smeets

'Mobiele' doctoren maken minder fouten

Een onderzoek onder doctoren en ziekenhuispersoneel heeft uitgewezen dat doctors die tijdens hun werk kunnen beschikken over een mobiele telefoons in plaats van de gebruikelijke piepers die daar nog gebruikt worden minder fouten maken en sneller kunnen handelen.

De reden hiervoor ligt natuurlijk voor de hand. De mobiele telefoon maakt communicatie tussen doctoren onderling en hun staf een stuk toegankelijker en sneller. Effe een collega bellen met een vraag of voor een second opinion kan levens redden, terwijl voorheen diezelfde collega eerst opgepiept moest worden, je vervolgens afhankelijk was van zijn reactiesnelheid etc, etc.

Het aloude argument dat mobiele telefoons 'gevaarlijk' kunnen zijn voor patienten en de apparatuur die in ziekenhuizen gebruikt wordt (interferentie) is inmiddels achterhaald. Zowel de mobieltjes als ook de apparatuur zijn inmiddels zover geëvolueerd dat die risico's uit te weg geruimd zijn.Gerelateerde links:
Mobiele doctorshulp
Eerste Hulp per GSM
Smartphone voor medische controle
Borstkanker detecteren met je GSM
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.