Accessoires
06 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele diefstalpreventie met UV-stift

Dit weekend start in delen van Engeland de campagne Mark It, Make It Safe om het publiek ertoe te bewegen hun populaire 'zakkenroller-items' de merken met een onzichtbare maar ook onuitwisbare stift.

De inkt die die stift achterlaat op je GSM, PDA, Laptop of alles wat je er mee markeert wordt alleen zichtbaar onder een speciale UV lamp. Natuurlijk moet iedereen dan wel een uniek teken op zijn eigendommen achterlaten, bijvoorbeeld postcode en huisnummer.

Politie agenten in de regio's waar de campagne van start gaat krijgen allemaal zo'n UV zaklamp bij hun standaarduitrusting zodat ze bij verdachte personen kunnen controleren of de GSM etc. niet gestolen is.

Behalve de de Hermandad worden ook UV lampen gestald bij pandjes-huizen en winkels voor tweede hands spullen.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.