Nieuws
10 mei 2007 - Ron Smeets

Mobiele datadiensten populair bij Amerikaanse jongeren

Een onderzoek van Forrester Research heeft uitgewezen dat bijna 80% van de Amerikaanse jongeren tussen de 18 en 24 jaar met een mobiel (prepay) abonnement gebruik maakt van mobiele datadiensten, meldt The New York Times.

Natuurlijk is de meest populaire service SMS, gevolgd door het downloaden van ringtones en games. Elf procent van de jongeren surft ook regelmatig met z'n mobieltje over het wereldwijde web.

Omdat de prijs van belminuten ook in de VS steeds goedkoper wordt leggen de telco's steeds meer de focus op dit soort diensten met als doel het omzetverlies van de belminuten te compenseren. Vooral de jongere mobiele beller lijkt daar gehoor aan te geven.

Kijkend naar alle mobiele bellers dan maakt bijna 50% (regelmatig) gebruik van mobiele datadiensten.Gerelateerde links:
Japanse jeugd prefereert internetten via hun mobiel.
SMS vervangt mond-tot-mond reclame
SMS generatie beter in taal dan vroeger
10% meer omzet door adverteren per SMS
Tiener in therapie voor SMS verslaving
SMS-en? Dat doe je op school
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.