Nieuws
07 december 2012 - Marloes de Hooge

Mobiele databundel van 1GB en meer het populairst in Europa

Zeker de helft van alle telefooncontracten in Europa hebben een mobiele databundel van 1GB of meer. Dit blijkt uit een onderzoek van TCL. Het gaat om contracten in de tien grootste Europese markten. TCL vergeleek 41 mobiele netwerken in deze landen en keek onder meer naar de prijsveranderingen in de periode 2010 tot nu. Het viel ze vooral op dat bij veel providers de databundel geïntegreerd is in het abonnement. De meest gebruikte databundel is 1GB, maar in landen als Ierland is 5GB per maand de norm. 

Nederland komt hier dus bij lange na niet aan, aangezien de databundels hier fors kleiner zijn geworden. Wat TCL ook opviel, is dat er aardig wat landen zijn waar 'onbeperkte' databundels worden aangeboden. In Zwitserland biedt Swisscom onbeperkte databundels standaard aan. De prijs is daar afhankelijk van de snelheid. De langzaamste bundel is 1Mbps en de snelste 100 Mbps. H3G in Ierland biedt het 'All you can eat Data'-databundel aan.

Er zijn ook telefoonproviders die nog een stapje verder gaan. Zo zijn er ook providers die internationale gesprekken en roamingbundels in Europa toevoegen in het abonnement. Het lijkt erop dat de verschillen de komende jaren kleiner gaan worden. Met de komst van 4g-netwerken is er meer capaciteit beschikbaar om alle databehoeftes van consumenten te gaan voorzien. 

Over de auteur: Marloes de Hooge
 
Marloes is editor in chief van DutchCowboys en Travelvalley. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek, een droom die uitkomt. Mail: marloes@dutchcowboys.nl - marloes@travelvalley.nl