Nieuws
01 februari 2008 - Chris Bannink

Mobiele data voor laptop van KPN wordt sneller en goekoper

Eerder berichtten we hier al over de prijsverlagingen en hogere snelheden voor mobiel laptop gebruik van Vodafone en T-Mobile. Vandaag komt ook KPN met een nieuwe Mobiel Internet Kaart, waarmee draadloos werken met de laptop net zo betrouwbaar en snel als een vaste aansluiting wordt. Het downloaden van informatie en afbeeldingen (HSDPA) wordt tweemaal zo snel als de huidige snelheid: van 1.8 Mbit naar 3.6 Mbit per seconde. De snelheid van het versturen van bestanden (uploaden) wordt zelfs viermaal sneller, tot 1.4 Mbit per seconde. Daarmee is KPN volgens het persbericht de eerste aanbieder in Nederland die deze hoge uploadsnelheid, ook wel High-Speed Uplink Packet Access (HSUPA) genoemd, voor mobiel internet aanbiedt. Tegelijkertijd verlaagt KPN de tarieven voor mobiel internet met de Mobiel Internet Kaart aanzienlijk, in zowel binnen als het buitenland.

In het persbericht (dat op moment van dit schrijven nog niet online staat) staat verder dat KPN verwacht dat pas medio mei de nieuwe snelheid overal operationeel is.

Nog een citaat uit het persbericht:

Met de nieuwe Mobiel Internet Kaart speelt KPN in op de behoefte van de zakelijke gebruiker aan mobiel internet tegen gunstige tarieven, dat net zo betrouwbaar is als internet via de vaste lijn. Eelco Blok, lid Raad van Bestuur van KPN: ‘Waar je ook bent, met de nieuwe Mobiel Internet Kaart maak je binnen enkele seconden gebruik van een snelle en uiterst betrouwbare internetverbinding door simpelweg de kaart in de laptop te steken. Een presentatie van 5 MB is op deze manier razendsnel op je laptop binnengehaald. Overal waar de zakelijke gebruiker wil werken met de laptop, biedt KPN een snelle en stabiele verbinding. Heel belangrijk, wil mobiel werken een volwaardig alternatief zijn voor een vaste werkplek.’

Naast de aanmerkelijke tariefsverlaging tot 60% voor mobiel internet in Nederland, zijn ook de buitenlandtarieven tot 50% in prijs verlaagd.Gerelateerde links:
T-Mobile voert snelheid mobiel internet op
Vodafone verlaagt prijs mobiel internet drastisch
T-Mobile Mobile Internet onderzoek
KPN verwacht hoge omzet mobiel internet.
Over de auteur: Chris Bannink