Nieuws
12 oktober 2006 - Redactie MobileCowboys

Mobiele credit card van KPN en JCB

KPN experimenteert samen met creditcardmaatschappij JCB in Amsterdam met een mobiele betaalpas. Deelnemers krijgen een Nokia 3220 die is uitgerust met een chip waarmee betalingen kunnen worden gedaan. Voorwaarde is ook dat de deelnemers aan de test in het bezit zijn van een credit card van JCB.

Volgens KPN gaat het om het eerste experiment met mobiele betalingen in Europa. In Japan, de thuisbasis van JCB, zijn inmiddels ruim twaalf miljoen mobiele telefoons voorzien van een betaalchip.

Voorlopig vindt het project plaats binnen het World Trade Center in Amsterdam, waar de mobiele creditcard gebruikt kan worden om af te rekenen in onder meer enkele restaurants. Gebruikers hoeven de telefoon alleen korte tijd voor een chiplezer te houden om hun consumptie af te rekenen.

De betaalmethode maakt geen gebruik van het mobiele telefoonnetwerk. KPN is verantwoordelijk voor de installatie van de chip en de bijbehorende software op de telefoontoestellen. Die software werkt uitsluitend met behulp van een pincode, zodat de veiligheid volgens KPN en JCB gegarandeerd is.

Bron: nu.nlGerelateerde links:
Japanse innovaties voorbeeld voor Europa
Betalen per SMS
Pinnen met je mobieltje
Mobiel betalen in Groot-Brittanni
25 miljoen US mobieltjes worden betaalmiddel
Filmpje kiezen, betalen en de zaal in met je GSM
Caen test RFID betaalsysteem voor GSM's
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl