Nieuws
08 december 2005 - Ron Smeets

Mobiele bloedsuikerspiegel tester

Het idee om mobiele telefoons ook dienst te laten doen als tool voor diverse medische doeleinden is al vaker aan de orde gekomen.

Het laatste idee in deze rij is een bloedsuikerspiegel tester voor diabetici waarvoor momenteel een patentaanvraag loopt. Op de foto hiernaast ziet het er nog wat amateuristisch uit, maar het idee is dat de suikerpatient een test strip, voorzien van een druppel bloed of urine in een analizer steekt die op zijn beurt weer onder aan de GSM aangesloten wordt.

De analyse software die op de GSM geinstalleerd is rekent vervolgens de testresultaten om in het bloedsuikergehalte dat dan in het display van de telefoon weergegeven wordt. Op deze manier hoeven diabetici niet meer voor elke controle naar een arts of zelf met testapparatuur te slepen.

De volgende stap is natuurlijk een GSM met ingebouwde tester zodat ook dat apparaatje niet meer apart hoeft worden meegesjouwd.Gerelateerde links:
Eerste Hulp per GSM
Smartphone voor medische controle
Mobiele doctorshulp
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.