Nieuws
25 december 2005 - Ron Smeets

Mobiele bellers worden de nieuwe 'rokers'

Een opvallende uitspraak van Dan Brucker, een woordvoerder van Metro-North, een van de grootste openbaar vervoerders in New York en omstreken.

De discussie over hoe om te gaan met mobiele bellers in openbare plaatsen en gebouwen wordt steeds actueler. Luidruchtige bellers worden steeds vaker geweerd uit restaurants, wachtkamers, bussen en treinen en de roep om 'jammers' (stoorzenders) die het mobiel bellen op die plaatsten onmogelijk maken wordt ook steeds luider.

Volgens Brucker van Metro-North wordt het de komende jaren zelfs zo erg dat mobiele bellers gezien gaan worden als de 'rokers' van deze eeuw.

Vooralsnog is het openbaar gebruik van 'jammers' in de meeste landen nog verboden maar mobiele bellers in restaurants, treinen en op andere openbare plaatsen stijgen snel op de irritatie-top-10 van andere aanwezigen.Gerelateerde links:
Mobiele bellers weer de cel in!?
Tips om GSM overlast te doorstaan
Campagne voor betere telefoonmanieren
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.