Accessoires
28 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele bellers weer de cel in!?

In het openbaar mobiel bellende medeburgers scoren over het algemeen hoog in de irritatie top 10. Veel restaurants en andere horecagelegenheden doen de GSM daarom steeds vaker in de ban of zetten de bellers, samen met de rokers in aparte, al dan niet afgesloten ruimtes.

Binnenkort hoeft dat wellicht niet meer wat Dennis Raney heeft met zijn uitvinding DE oplossing voor deze vorm van irritatie gevonden: de mobiele telefooncel.

Nee, geen verrijdbaar model, maar gewoon een redelijk conventionele cel zonder ouderwetse telefoon of kapotgescheurde telefoonboeken, maar wel met de geluidsdichte deuren die vroeger zo normaal waren voor openbare telefooncellen.

Dennis heeft er inmiddels al enkele tientallen in de VS verkocht, aan verschillende bedrijven. De cellen kosten tussen de 2500 en 3500 dollar, afhankelijk van het model en de uitvoering in kunstof of massief eiken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.