Nieuws
26 augustus 2012 - Ron Smeets

Mobiele bankiers staan minder rood en betalen vaker op tijd

Uit een onderzoek van ING blijkt dat Nederlandsers die mobiel bankieren minder rood staan, vaker op tijd betalen en meer sparen. Mmmh, dat klinkt als een mogelijke oplossing voor de huidige financiële crisis ;-))

Nee, even serieus, het onderzoek van de ING heeft uitgewezen dat 75% van de mensen die mobiel bankieren meer controle hebben over hun bankzaken. En dat bevordert zowel het betaal- als spaargedrag. Daarbij komt ook nog eens dat vaker op de hoogte te zijn van je saldo ook bijdraagt aan minder rood staan.

Hieronder staan enkele passages uit het persbericht van ING en een Infographic over de (ING) cijfers van mobiel bankieren:

Ruim een derde van de Nederlanders maakt gebruik van een mobiel bankieren app. Dat doen ze gemiddeld zo’n 3,5 keer per week, dus om de dag. Het aantal gebruikers van mobiel bankieren apps groeit in Nederland nog steeds sterk. Ook de Mobiel Bankieren App van de ING is sinds de introductie in november 2011 al zo’n 1,2 miljoen keer gedownload.

Altijd precies weten hoeveel geld je hebt. Dat vindt de helft van de Nederlanders met een mobiel bankieren app het belangrijkste voordeel van bankieren met je mobiel. Een kwart vindt de mogelijkheid om altijd geld over te kunnen maken het belangrijkst.

Het betaal- en spaargedrag van de Nederlander blijkt te veranderen met de toenemende ‘inburgering’ van mobiel bankieren. Sinds het bankieren met een app geeft 75% van de Nederlanders met een mobiel bankieren app aan meer controle te hebben over zijn geldzaken. Zo worden rekeningen sneller en vaker op tijd betaald. Een op de vijf Nederlanders geeft aan zelfs meer te gaan sparen. Nu het saldo altijd en overal gecheckt kan worden houdt men aan het einde van de maand ook vaker wat over. Opvallend is dat 28% van de Nederlandse app-gebruikers aangeeft ook minder vaak rood te staan.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.