Nieuws
30 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobiele ansichtkaart dienst van Kodak

Camera producenten hebben de afgelopen 10 jaar een ware revolutie moeten meemaken om hun hoofd boven water te kunnen houden.

Eerst was er de omschakeling van analoge naar digitale fotografie wat voor velen, onder andere Polaroid, min of meer het einde betekende. Toen die shock nog maar nauwelijks uitgewerkt was stonden de eerste camphones al in de winkels als nieuwe concurrenten voor bedrijven als Kodak en Nikon.

Een van de gevolgen van deze rumoerige marktbewegingen is het ontstaan van diensten als de Mobile Postcard Service van Kodak, in samenwerking met enkele toestelfabrikanten en Telco's.

Gebruikers van deze dienst kunnen hun mobiele camfoto's met behulp van de bijbehorende software in no-time omtoveren tot een gepersonaliseerde ansichtkaart. Vervolgens stuur je de kaart per MMS naar het online 'postkantoor' van de service waar de kaart wordt geprint. De geadresseerde ontvangt enkele dagen later jouw kaart dan gewoon in zijn brievenbus.

Vooralsnog is de Mobile Postcard Service alleen in de VS te gebruiken. Enige nadeel is de relatief hoge kosten die beginnen bij $1,99 per kaart.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.