Accessoires
08 september 2005 - Ron Smeets

Mobiele accesoires worden hi-tech producten

Dat is toch wel zo ongeveer de strekking van een artikel dat ik tegenkwam op Chosun. De razendsnelle ontwikkelingen in de toestelmarkt zorgen ook voor steeds geavanceerdere accesoires die het nivo van het 'oortelefoon-kabeltje' en de 'auto-lader' inmiddels ver ontstegen zijn.

Enkele voorbeelden die men aanhaalt zijn de Bluetooth Mobile Freedom Headset van Logitech met een ontvangst van ca . 10 meter en wind-stop geluidsdemping voor als je met het raam open rijdt.

Samsung's Stereo Bluetooth Headset laat mobiele gebruikers hun telefoongesprekken voeren en MP3's beluisteren in Surround Sound kwaliteit.

Andere populair wordende gadgets zijn mobiele speakers om ook anderen te laten meegenieten van jouw muziekcollectie en mobiele printer-tools om rechtstreeks via Bluetooth je camphone foto's overal of op je mobiele printer te kunnen afdrukken.

Als laatste haalt men een medische toepassing aan voor diabetici om hun bloedsuikernivo te kunnen testen met een ingebouwde prik-en-test-module voor een GSM. Iets waar wij ook al vaker uitgebreid aandacht hebben geschonken.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.