Nieuws
20 december 2005 - Ron Smeets

Mobiel waarschuwings- en informatiesysteem

De Japanse overheid werkt momenteel aan de ontwikkeling van een mobiel waarschuwings- en informatiesysteem dat ingezet kan worden bij rampen.

In het geval van een ramp stuurt het systeem SMS-, mail- of zelfs videoberichten naar mobiele telefoons in de regio zodat bewoners op de hoogte zijn van evacuatie-, reddings- en andere levensreddende info.

Het 'alarmsysteem' is bovendien in staat om telefoons die uitstaan automatisch aan te zetten zodat ook die gebruikers de rampeninfo ontvangen.

Men wil het systeem vanaf volgend jaar april in Sapporo gaan testen en binnen enkele jaren moet het operationeel zijn.Gerelateerde links:
GSM's niet betrouwbaar tijdens rampen
Tests met rampen SMS service gestart
Betere bereikbaarheid bij grote rampen
Tsunami waarschuwings site en SMS service
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.