Entertainment
14 september 2005 - Ron Smeets

Mobiel videonieuws van Reuters op Live!

Internationaal persagentschap Reuters heeft een overeenkomst met Vodafone gesloten om een mobiele video nieuwsservice aan te bieden via Vodafone Live!

Reuters wil uiteindelijk wereldwijde mobiele nieuws- en videodiensten uitrollen. Voorlopig richt men zich met name op de VS, Japan en Engeland, de belangrijkste afzetgebieden van Reuters.

Engeland is de eerste markt waar de video service al beschikbaar is. Klanten kunnen per dag kiezen uit een 20-tal videoclips van nieuwsitems. Daarnaast worden ook regelmatig interviews met bedrijven en hun leiders gepost.

De dienst gaat via zo'n 5 Euro per maand kosten en wordt gewoon in het Vodafone Live! abonnement verrekend.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.