Entertainment
24 juli 2008 - Ron Smeets

Mobiel verjaardagscadeautje in beslag genomen

Tja, het hebben van een mobieltje terwijl je je tijd uitzit in een gevangenis blijft een van de grootste wensen van veel gevangenen.

Zo ook voor een inwoner van de Mountjoy Jail in Dublin, Ierland. Die had namelijk via de kapelaan van de gevangenis gevraagd of hij een taart mocht ontvangen voor zijn verjaardag. De kapelaan regelde het met de directie en ging vervolgens de taart ophalen bij de familie of vrienden van de gevangene.

Toen die versnapering echter bij binnenkomst door een röntgen apparaat gescand werd, een standaard procedure, ontdekten de dienstdoende bewakers het mobieltje dat erin verborgen zat. Het spreekt voor zich dat de gevangene in kwestie zijn verjaardag zonder taart in de cel (waar hij toch al zat ;-)) heeft moeten vieren.

Onderzoek wees al snel uit dat de kapelaan onschuldig was maar er wordt nu wel nog gezocht naar de 'bakker'.

Via: TextuallyGerelateerde links:
Postduiven als GSM smokkelaars
Joran van der Sloot had mobieltje in cel
Gevangenis 'legaliseert' mobieltjes voor 'inwoners'
Na de drugshond nu ook een GSM hond
GSM's in zak chips
Kikkers smokkelen GSM's gevangenis in
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.