Social Media
17 november 2011 - Ron Smeets

Mobiel twitteren en facebook'en tijdens een date niet handig

Hoewel steeds meer (jongere) mannen en vrouwen vrijwel continu met hun smartphone bezig zijn, en vaak vooral om hun sociale netwerken bij te houden, is het niet handig of raadzaam dit ook te doen tijdens een date.

Dat blijkt uit een onderzoek dat gehouden werd onder 150 vrouwen van het Vrouwen Elektronica Panel. Daarbij is dus alleen naar de mening van vrouwen gevraagd ;-)

Met name het Twitteren en facebook'en leidt bij veel vrouwen tot irritaties. 80% zegt zich er aan te storen en 75% geeft aan er ook een opmerking over te maken als hun date-partner regelmatig met zijn of haar smartphone bezig is om Twitter en facebook updates te lezen en/of posten. Een beetje tegenstrijdig is het feit dat uit hetzelfde onderzoek ook blijkt dat het grootste deel van de ondervraagde vrouwen zegt zelf ook enkele keren per dag haar social media te checken en/of updaten, maar 70% geeft aan dat ze niet verslaafd zijn.

De grootste irritatiefactor bij Twitterende en facebook'ende date-partners is dat dit bij 95% van de vrouwen blijk geeft van desinteresse voor de date en zelfs als asociaal gedrag getypeerd wordt. OK, dat is dus de mening van de vrouwen. Ik ben wel benieuwd wat de mannen onder mijn lezers vinden van dergelijk gedrag als ze op een date zijn. Reageer maar! Ik date zelf niet meer, maar van mijn vriendin weet ik dat zij zich er ook aan stoort als ik in gezelschap mijn Twitter of facebook status bekijk of update of wanneer ik weer eens overijverig met een (test)toestel bezig ben ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.