Entertainment
04 november 2008 - Ron Smeets

Mobiel TV Vodafone gereanimeerd

De eerste keer dat ik TV keek op mijn mobiele telefoon was bij de inauguratie van de nieuwe Paus in April 2005. Niet dat ik zo rooms ben dat ik die TV uitzending, live bij CNN te volgen, voor geen goud wilde missen, maar gewoon omdat ik toen net een Vodafone Live! UMTS abonnement had afgesloten en de mobiele TV service, die toen nog 25 eurocent per 10 minuten kostte, wilde testen.

Het zal niemand verbazen dat de kwaliteit, gezien de dekkingsgraad van UMTS in die periode, niet bepaald goed te noemen was. Blokken, schokken en onleesbare captions (ondertiteling etc.) maakten dat ik mijn eerste mobiele TV ervaring snel weer vergeten was.

Inmiddels heeft KPN begin deze zomer de eerste DVB-H service gelanceerd en nu bekend geworden is dat zich binnen drie maanden zo'n 10.000 mobiele TV kijkers voor deze dienst hebben aangemeld vond ook Vodafone de tijd weer rijp om hun eigen mobiele TV service, nog steeds gebaseerd op het UMTS en HSDPA netwerk van de Telco, nieuw leven in te blazen.

Vandaag lanceerde Vodafone samen met BeeWeeb een applicatie ('TV Client') die, mits je een abonnement van vijf euro per maand neemt en over de juiste telefoon beschikt, gratis gedownload kan worden van Vodafone Live! en waarmee je dan mobiel (bij de voldoende netwerkdekking) TV kunt kijken. Net als bij de concurrent KPN kun je ook bij Vodafone kiezen uit vijftien zenders.

De toestellen die momenteel ondersteund worden zijn de N95 (8GB) en 6214 van Nokia en de C902 en W910 van Sony Ericsson.

Via: Vodafone en GSM Helpdesk

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.