Toestellen
09 september 2010 - Ron Smeets

Mobiel TV kijken op de Nokia N8 zonder WiFi of 3G abonnement

Tja, ik roep al een aantal weken dat de Nokia N8 toch vooral een multimedia toestel is. Het lijkt erop dat Nokia dat zelf ook steeds meer gaat inzien. OK, formeel noemen de Finnen de N8 nog steeds een smartphone, maar online zie je steeds meer filmpjes en andere uitingen van de Finse fabrikant over het toestel verschijnen die toch vooral de multimedia functies van de N8 benadrukken.

De presentatie van de Mobile TV headset is daar zeker ook eentje van. Die gaat zo'n 50 Euro kosten maar het grote voordeel daarvan is dat je vervolgens overal, waar DVB-H beschikbaar is, gratis mobiel TV kunt kijken. Je hebt dus geen 3G of WiFi data abonnement meer nodig.

De Mobile TV Headset van Nokia werkt voorlopig alleen in combinatie met de Nokia N8 en hij zal in het laatste kwartaal van dit jaar in de winkels gaan verschijnen, kort nadat de Nokia N8 zelf beschilkbaar zal zijn. Het zal mij benieuwen of de toekomstige gebruikers van de Nokia N8 ook warm zullen lopen voor de Mobile TV Headset.

In de afgelopen vijf jaar hebben KPN en Vodafone al een aantal keren geprobeerd Mobiel TV, tegen betaling, tot een een succes te maken in Nederland maar veel verder dan het uitdelen van enkele tienduizenden gratis abonnementen in combinatie met toestellen zijn ze tot nu toe niet gekomen. Erg veel animo om tussen de vijf en tien Euro per maand te betalen voor Mobiele TV is er in Nederland (nog) niet. Wie weet dat de eenmalige  investering van 50 Euro in een headset / ontvanger daar verandering in kan aanbrengen (de aanschaf van de Nokia N8 zelf even buiten beschouwing gelaten dan ;-))

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.