Entertainment
03 maart 2006 - Ron Smeets

Mobiel TV kijken doe je thuis!

Dat is toch wel een van de meest opvallende conclusies die getrokken wordt door een van de 'Strategy Managers' op het gebied van Mobile TV van Orange in Engeland naar aanleiding van de mobiele TV tests die de Telco daar heeft lopen.

'Mensen waren in het bijzonder zeer gecharmeerd van de optie om al TV kijkend op een mobiel device door het huis te kunnen blijven lopen zonder ook maar iets van de uitzendingen te hoeven missen', aldus John Cullen tijdens de DVB World Conference in Dublin.

Verder bleek dus dat veel van de mobiele TV kijkers het liefste thuis keken waar ze dus op hun gemak konden doen en laten wat ze wilden en toch te allen tijde de controle over 'hun' TV bleven houden. geen geruzie meer om wie de zapper bediend dus.

De populairste plekken om mobiel TV te kijken blijken vooralsnog dan dus ook binnenshuis te liggen (letterlijk) en zijn het bad en in bed.

Op een goede tweede en derde plaats komen vervolgens de metro of bus op weg naar het werk en tijdens de (lunch)pauzes.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.