Entertainment
09 februari 2009 - Ron Smeets

Mobiel TV bij PSV en in Taxis

Kort voor de zomer van 2008 introduceerde KPN Mobiel TV in Nederland. Aanvankelijk alleen te bekijken in combinatie met de Samsung P960 maar sinds september ook met de ietwat populairdere (maar zeker niet betere) Nokia N96.

Enfin, een echt succes is het tot nu toe, met zo'n 100.000 gebruikers die het allemaal gratis kregen bij een nieuw toestel en/of abonnement, nog niet geworden en daarom probeert KPN de komende weken het nog maar eens met een aantal (ludieke) acties in Rotterdamse Taxis en bij de voetbalwedstrijd PSV - AZ op 14 Februari.

Vanaf donderdag 12 februari tot donderdag 12 maart rijden in Rotterdam 20 MobielTV Taxi’s, voorzien van een Nokia N96, van de Rotterdamse Taxi Centrale rond. Deze taxi’s maken het passagiers mogelijk om 24 uur per dag, 7 dagen in de week een taxirit op een ontspannen manier te beleven met MobielTV: échte TV gewoon op een mobiele telefoon. De MobielTV Taxi’s zijn te herkennen aan het logo op de zijkant.

Op zaterdag 14 februari kunnen bezoekers van de wedstrijd PSV-AZ MobielTV ervaren. Bij de ingang van het Eindhovens stadion wordt wachten leuk doordat KPN demoteams de dienst onder de aandacht brengen bij de voetballiefhebbers. Daarnaast verzorgen de volkszanger Fons en zijn manager Toine, beiden bekend uit de KPN commercial, de MobielTV Stadion Quiz. Op een groot scherm in het stadion worden legendarische voetbalfragmenten getoond, waarna vragen worden gesteld over doelpunten, huldigingen en favoriete spelers. Alle 35.000 aanwezigen kunnen hun antwoord via SMS aan het duo sturen. Manager Toine maakt de winnaar bekend, waarna de quiz wordt afgesloten met een optreden van Fons die het levenslied ‘Casablanca’ ten gehore brengt.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.