Nieuws
24 augustus 2006 - Ron Smeets

Mobiel treinkaartjes kopen

Treinreizigers in Duitsland kunnen vanaf nu hun kaartje ook mobiel kopen. Tot 10 minuten voor het vertrek van de trein kan een ticket worden gekocht dat vervolgens per MMS naar de mobiele telefoon gestuurd wordt. Dat MMSje dient tevens als plaatsbewijs.

Reizigers moeten zich, om gebruik te kunnen maken van deze mobiele service, eenmalig aanmelden en kaartjes kunnen geboekt worden voor treinreizen van boven de 50 kilometer via de speciale mobiele site van de Deutsche Bundesbahn, mobile.bahn.de.Gerelateerde links:
Filmpje kiezen, betalen en de zaal in met je GSM
Reizigers vaker per SMS geinformeerd
Inchecken en boarden met je Smartphone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.