Nieuws
12 april 2010 - Ron Smeets

Mobiel spelletje blijkt Trojan die tot hoge belkosten leidt

Het mobiele spelletje "3D Antiterrorist' blijkt in werkelijheid een Trojan Virus te zijn die de gebruikers met hoge belkosten opzadelt, zo meldt security.nl.

Als je het spel naar je Windows Mobile (smart)phone download dan wordt ook een reg.exe bestand geinstalleerd.

Dat bestand bevat de malware die vervolgens, zonder dat de gebruiker het merkt, dure nummers in onder andere de Dominicaanse Republiek, Somalië en Sao Tomé gaat bellen. Ofwel, allemaal gebieden waarvoor de belkosten ver boven de euro liggen. Er worden op diverse fora verschillende oplossingen gegeven maar de snelste, en meest veilige, manier is het uitvoeren van een harde reset.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.