Nieuws
01 november 2012 - Ron Smeets

Mobiel shoppen in de VS (Infographic)

Mobiel shoppen wordt steeds populairder. In de VS groeit deze vorm van kopen als kool. Toch is de meest gebruikte functie nog altijd het vergelijken van prijzen (61%), op de voet gevolgd door het bekijken (en inwisselen) van kortingsbonnen (51%) en het lezen van product reviews (47%). Ook het scannen van barcodes, deels natuurlijk voor de prijsvergelijkingen, is populair (34%).

Onderstaande Infographic is dus specifiek toegespists op de Amerikaanse markt, maar daarom niet minder interessant.

In Juni van dit jaar (2012) raadpleegden 45 miljoen Amerikaanse smartphone gebruikers een Mobiele Shooping App. Gemiddeld deden ze dat zo'n 17 keer per maand. Bijna de helft (47%) van alle smartphone gebruikers hebben, en gebruiken, een mobiele shop-app.

Bron: TapJoy

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.