Nieuws
02 december 2010 - Ron Smeets

Mobiel OS gebruik wereldwijd (infographic)

Dit is wel een leuke infographic (zie hieronder) die aantoont wat de marktaandelen van de diverse Mobiel OS'en per werelddeel zijn.

Er moet wel bij gezegd worden dat de marktaandelen berekend zijn op basis van het gebruik van Mobiel Internet en dus niet aan de hand van de verkochte toestellen met de diverse systemen. Dat is zeker niet onbelangrijk om mee te nemen in de interpretatie van deze grafiek.

Symbian is, dankzij haar enorme aandeel in Africa, Azië en Zuid Amerika, nog steeds de wereldmarktleider met ca. 32%, gevolgd door iOS, dat het vooral goed doet in Noord Amerika, Europa en Oceanië, met ca. 23%. Android staat momenteel, wereldwijd, op de vierde plek met een marktaandeel van ca. 10%. Het Blackberry OS is de nummer drie met ca. 18%. Mobiel-OS-marktaandeel-Wereldwijd Via, Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.