Entertainment
26 mei 2010 - Ron Smeets

Mobiel nummer geblokkeerd na drie doden in 10 jaar

Uhhm, dat klinkt heel erg vreemd en in zekere zin is het dat natuurlijk ook. Wat is namelijk het geval. Een Bulgaarse mobiele provider heeft besloten om het nummer 0888 888 888 nooit meer uit te gaan geven omdat alle drie de mobiele bellers die dit nummer in de afgelopen 10 jaar gehad hebben gestorven zijn.

Het lijkt dus een heus ongeluksnummer te zijn. De eerste eigenaar was de CEO van Mobitel. Hij stierf in 2001 op 48-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Het vermoeden bestond dat hij door een concurrent met een radioactieve stof vergiftigd was.

De tweede eigenaar was de Bulgaarse maffiabaas Konstantin Dimitrov. Hij werd in 2003 hier in Nederland vermoord (zie foto hierboven) terwijl hij met zijn vriendin aan het eten was. Op het moment van de moord had Dimitrov zijn mobieltje, met nummer 0888 888 888, op zak. Het verhaal gaat dat de maffiabaas in opdracht van de Russische maffia vermoord werd.

Het derde slachtoffer was Konstantin Dishliev, een corrupte vastgoed magnaat die een bijbaan had in de drugssmokkel en -handel. Hij werd in 2005 in Sofia (Bulgarije) voor de deur van een Indiaas restaurant neergeschoten en stierf ter plekke. Vermoedellijk had zijn dood te maken met een door de Bulgaarse politie ondeschepte partij cocaine ter waarde van 150 miljoen Euro. Daar waren zijn Columbiaanse bazen natuurlijk niet zo blij mee ;-)

Al met al een bizar verhaal, maar ik moet ook eerlijk bekennen dat de dood van de laatste twee eigenaren van het betreffende mobiele nummer niet echt als heel erg verrassend gezien kan worden, toch? Hoe dan ook, de Bulgaarse provider heeft na de derde moord besloten het nummer 0888 888 888 niet meer uit te geven.

Via: Daily Telegraph

Foto: ANP

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.