Nieuws
24 juni 2009 - Ron Smeets

Mobiel naar de bioscoop met MyOrder

Toen eind Maart MyOrder formeel werd gepresenteerd schreef ik al dat ik voor deze mobiele bestel en betaalservice een grotere toekomst zag dan het 'simpele' en in mijn ogen vrij nutteloze CashSMS van Rabo Mobiel.

Mobiel betalen kan een succes worden, maar dan wel met tastbare diensten zoals het (mobiel) bestellen, betalen en ontvangen van bijvoorbeeld kaartjes voor trein, bioscoop, musea, het afrekenen van een taxiritje. Het bestellen en betalen van drankjes en andere versnaperingen op een terras, de eerste MyOrder dienst die enkele maanden geleden geintroduceerd werd, was een leuke pilot.

Welnu, de bedenkers van MyOrder hebben nu inderdaad de volgende stap gezet. Samen met MobiCodes, bekend van mobiele (toegangs)kaartjes en Rabo SMS betalen introduceren ze nu namelijk een bioscoop ticket service.

Vanaf vandaag hoeven bezoekers van de MustSee bioscoop in Stadion Euroborg (Groningen) niet meer in de rij te staan om een kaartje te kopen. Het is heel eenvoudig, in de Mobiele MyOrder applicatie selecteer je de film waar je heen wil, je kiest de datum en tijd en drukt op bestel en betaal. Vervolgens ontvang je je kaartje direct op je mobiel. Het mobiele kaartje wordt toegestuurd als een SMS met hierin een 2D barcode. Deze code is gelijk je toegangsbewijs. Aangekomen bij de bioscoop hoeven ze bij de ingang alleen nog je kaartje te controleren en je kunt daarna direct doorlopen naar de zaal.

Zoals gezegd, een mobiele bestel- en betaalservice met toekomst. Nu maar hopen dat de landelijke uitrol niet te lang op zich laat wachten en dat ook andere bedrijven het nut hiervan in gaan zien. Ik denk nog steeds aan de NS (en andere openbare vervoerders), pretparken en taxibedrijven.

Het bestellen en 't mobiele bioscoopkaartje:MyOrder-Bios

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.