Entertainment
05 november 2005 - Ron Smeets

Mobiel muziekluisteren wordt populairder

Ik denk niet dat er velen onder jullie zijn die verrast gereageerd hebben na het lezen van de title van dit bericht. Ik bedoel, dat mobile music 'hot' is behoeft toch geen verdere uitleg meer, of wel?.

Onderzoeksburo TNS heeft een wereldwijde enquete uitgevoerd onder tieners tussen 16 en 18 jaar over het succes van mobiele muziek en de groei die deze trend momenteel doormaakt.

Daaruit blijkt onder andere dat inmiddels al bijna eenvijfde van de ondervraagden naar muziek luisteren op hun GSM. Ruim de helft van hen doet dat terwijl ze onderweg zijn, maar bijna een kwart zegt ook in bed naar muziek te luisteren op hun mobieltje. Meer dan 35% gaf aan in de toekomst meer gebruik te zullen gaan maken van mobiele muziek.

Wat verder ook opvalt de mobiele downloads achter blijven bij dit succes. De voornaamste reden die de tieners hiervoor aandragen is de beperkte opslagcapaciteit van mobiele telefoons (doei ROKR), iets wat sommige fabrikanten overigens al onderkend hebben.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.