Nieuws
18 oktober 2005 - Ron Smeets

Mobiel muziek luisteren populair in EU

Onderzoek heeft uitgewezen dat 36% van alle Europeanen die een mobieltje hebben waarmee ze muziek kunnen luisteren dat ook daadwerkelijk doet.

Daarmee ligt de populariteit van mobiele muziekdiensten in Europa ver voor op de VS waar slechts 8% van de consumenten hun Musicphone daarvoor gebruikt.

De onderzoekers van Telephia schrijven het succes voornamenlijk toe aan de geavanceerdere infrastructuur en grotere keuze in muziek-geschikte GSM's in Europa. Het onderzoek werd uitgevoerd onder ruim 65.000 Amerikaanse en 27.000 Europese mobiele bellers.

Wat verder nog opvalt is dat de meest gebruikte Europese Musicphone van dit moment de Nokia 6230 is met een marktaandeel van 26.6%. De Samsung D500 is een goede tweede met 11.5%, gevolgd door de Sony Ericsson K700 met 9.5%. De Nokia 6630 en Sony Ericsson K750 maken de Eutopese top 5 compleet.

In de VS ziet die top 5 er heel anders uit. Op de eerste twee plaatsen staan daar de Motorola V710 en MPX200 met respectievelijk 22% en 17% marktaandeel. Op de voet gevolgd door de Handspring Treo met 16.8%. Twee Sony Ericsson toestellen completeren daar de top 5, te weten de Z500 en S700.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.