Entertainment
27 juli 2008 - Redactie MobileCowboys

Mobiel muziek luisteren fors populairder geworden

Zoals er sinds de introductie van de eerste cameraphone op dit moment al bijna geen toestellen meer te koop zijn zonder fotocamera is dat ook het geval met de MP3 spelers in mobieltjes. De vraag is natuurlijk of deze functies ook daadwerkelijk gebruikt worden.

Het gebruik van MP3-spelers op mobiele telefoons is het afgelopen jaar wereldwijd met 78% toegenomen en het gebruik van radio met 140%. Dit maakt muziektoepassingen de snelst groeiende diensten op gsm's, aldus een onderzoek van TNS-Nipo.

Wereldwijd wordt op 73% van de Smartphones en 43% van de gewone gsm's naar een vorm van muziek geluisterd. Met name in Latijns-Amerika en Azië neemt het luisteren naar muziek via de telefoon toe. Voor 45% van deze gebruikers staat een radio in de top drie van redenen om een gsm te kopen. Radio verslaat hiermee sms, camera en internettoegang.

De muziektoepassingen zijn populair bij jong én oud; in de groep tussen de 51 en 60 jaar luistert 20% naar muziek per mobiele telefoon. Niettemin is de ontwikkeling geen vetpot voor de muziekindustrie. Wereldwijd downloadt 16% van de gebruikers de muziek direct van de telefoon, terwijl 22% muziek plukt van zijn computer (`sideloading`).

Matthew Froggatt, directeur TNS Global Technology, zegt dat de omzetgroei van providers eveneens kan afnemen door de muziekdiensten. Volgens Froggatt kunnen zij zich daarom beter gaan richten op real-time data services.

Via: DutchCowboysGerelateerde links:
Mobile Music
Mobiel muziekluisteren wordt populairder
Mobiel muziek luisteren populair in EU
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl