Nieuws
23 mei 2015 - Ron Smeets

Mobiel, maar dan Back to the Future style (video) Geen fake dit keer, maar een door Guinness goedgekeurd wereldrecord

OK, er zit geen simkaart in dit mobiele gadget, maar ik kon het niet laten om het filmpje ook hier even te posten. Filmpjes van een 'real life versie' van het vliegende 'Back to the Future skateboard hebben we al vaker gezien, maar dat was altijd fake of een andere vorm van trucage.

Dat geldt niet voor de hoverboard die Catalin Alexandru Duru zelf maakte. Daarop vloog hij onlangs meer dan 275 meter, over een meer. Zijn prestatie werd door Guinness officieel als wereldrecord erkent.

Uiteraard is dit nog een zelfgebouwd prototype en de hoverboard heeft uiterlijk meer weg van een grote drone die een persoon kan dragen dan Marty McFly's zwevende skateboard, maar de uitvinders komen langzaam maar zeker in de buurt ;) Zeker als je bedenkt dat Duru's hoverboard, net als een echt skateboard, bestuurd wordt door de bewegingen en gewichtsverplaatsing van zijn voeten en lichaam.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.