Nieuws
12 maart 2008 - Redactie MobileCowboys

Mobiel Internettten voor 99ct/MB in 15 landen

PERSBERICHT - United Mobile breidt vanaf april zijn dienstenpakket uit met een interessant nieuw aanbod: een product voor data roaming, zodat reizigers kunnen werken zonder verbinding te maken met een openbaar WLAN-netwerk.

Bij de uitwerking van de nieuwe data simkaart is vooral aan zakenreizigers gedacht – reizigers die een mobiele internettoegang willen terwijl ze wachten in de luchthaven, in een bar zitten na een zakenvergadering of de trein naar huis nemen. De kaart kan worden gebruikt voor notebooks en gsm’s.

“Toegang tot internet wordt steeds mobieler. Met onze dataoplossing spelen we in op de groeiende vraag van reizigers om, bijvoorbeeld, hun e-mail onderweg te kunnen checken zonder te moeten inloggen op andere netwerken – en dat tegen een aantrekkelijk prijs. Bovendien kunnen onze klanten dankzij de prepaidmethode de kosten altijd volledig onder controle houden”, zegt Charles Fränkl, CEO van United Mobile, over de voordelen van dit nieuwe aanbod voor zakenreizigers.

Volgens een rapport van de Europese Unie werd in de EU vorige zomer gemiddeld in totaal € 5,24 aangerekend voor 1 MB data. En daar gaat United Mobile in de aanval: de internationale prijs van € 0,99/MB is een groot succes bij de klanten en 80 % lager dan de gemiddelde prijs in Europa.

De dienst is momenteel beschikbaar in meer dan 15 landen (voornamelijk in Europa), waaronder Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Spanje, Groot-Brittannië, Portugal, Denemarken, Zweden, Finland, Hongarije, Kroatië, Bulgarije, Servië/Montenegro en Slovenië. “We hebben ambitieuze doelen gesteld voor onszelf. Tegen het einde van het jaar zouden we ons nieuwe product graag aanbieden in 30 landen”, zegt CEO Charles Fränkl.

De data simkaart kan online gekocht worden op de website van United Mobile (www.united-mobile.com). Tijdens de eerste drie maanden van het aanbod kost de kaart € 19,90, inclusief een eerste beltegoed van € 10. Na die periode geldt de gewone verkoopprijs van € 29,90. De kaart is te koop vanaf april.

“United Mobile Data is nog maar de eerste stap. In de toekomst zullen we aangepaste hardware kunnen aanbieden om de dienst ook op laptops te gebruiken, uiteraard tegen een heel aantrekkelijke prijs”, belooft Fränkl.Gerelateerde links:
Speciale SIM-only dienst voor internationale bellers
Goedkoper Mobiel Internetten in het buitenland?
Kosten Mobiel Internet vaak onbekend voor vakantieganger
Consumentenbond: Pas op met Mobiel internetten op vakantie!
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl