Nieuws
23 juli 2009 - Ron Smeets

Mobiel internetten op laptop steeds populairder

Uit cijfers van het GfK blijkt dat de consumentenmarkt voor mobiel internet op de laptop in een jaar tijd verdrievoudigd is. Volgens T-Mobile, die zich beroept op gegevens van haar eigen klanten, is die markt zelfs verzesvoudigd.

Klanten van T-Mobile geven aan dat mobiel internet op de laptop hen een gevoel van vrijheid geeft. E-mail en websites bekijken blijken de meest favoriete activiteiten, gevolgd door chatten en sociale netwerken.

Downloaden en muziek luisteren is het meest in trek bij gebruikers met een abonnement met de hoogste snelheden. Daarnaast blijkt dat hoe hoger de snelheid van het abonnement, hoe minder vaak er een vaste aansluiting thuis aanwezig is. Ongeveer een derde van de klanten met een abonnement voor mobiel internet heeft geen vaste aansluiting meer.

Vooral jonge mensen tussen 18- 35 jaar maken gebruik van dit product. En bovendien relatief veel vrouwen. Van de huidige gebruikers is ongeveer 30% vrouw. Dit alles blijkt uit onderzoek uitgevoerd in opdracht van T-Mobile.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.