Nieuws
05 januari 2006 - Ron Smeets

Mobiel internetten met 3.6Mbit per seconde

Op de CES demonstreert Samsung 's werelds eerste GSM waarmee je met 3.6 Mbit/s kunt internetten, ofwel ruim voldoende snelheid om een complete DVD in 3 uurtjes te downloaden of gewoon sneller je mail binnen te halen.

Tot nu toe kwamen fabrikanten en netwerk providers niet 'verder' dan een maximale mobiele datasnelheid van 1.8Mbit/s en even leek het er op dat, ondanks dat ontwikkelaars zeiden dat meer mogelijk was, het daar zou stagneren.

Samsungs demo model maakt gebruik van de supersnelle HSDPA technologie (ook wel UMTS Turbo genoemd) en Qualcomm's Mobile Station Modem chip.

Foto's van de testende Samsung techneuten in Vegas :Gerelateerde links:
T-Mobile's UMTS Turbo
Succesvolle HSDPA test van T-Mobile
UMTS Turbo GSM's van Samsung op CES
Nokia HSDPA technologie naar Nederland
Ook Vodafone kiest voor UMTS Turbo
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.