Nieuws
01 september 2009 - Ron Smeets

Mobiel Internet Tele2 van start

Vanaf vandaag biedt Tele2 naast TV-, (Mobiele) Telefonie- en Vaste Internet abonnementen ook Mobiel Internet diensten aan. Tele2 werkt voor deze dienstverlening samen met T-Mobile en is sinds vandaag dus de vierde Nederlandse aanbieder van Mobiel Internet.

De samenwerking houdt in dat particuliere klanten van Tele2 in Nederland via nationale ‘roaming’ toegang hebben tot het 2G- en 3G-netwerk van T-Mobile.

Via een USB-modem (dongel) die contact maakt met het mobiele netwerk kan de consument overal en altijd internetten op een laptop, met snelheden tot 7,2 Mb/s (vanaf november). In november krijgen alle Mobiel Internet-klanten automatisch een gratis upgrade naar respectievelijk 1 Mb/s, 3,6 Mb/s en 7,2 Mb/s, afhankelijk van het gekozen pakket.

Tele2 biedt vooralsnog drie verschillende abonnementen aan. Voor alle abonnementen geldt dat je Onbeperkt gebruik mag maken van de Mobiele Internet diensten, maar er geldt wel een maximum voor het datagebruik. De term 'onbeperkt' is dus zeer relatief in deze. Voor €17,95 per maand krijg je een maximale download snelheid van 768Kbps (384Kp/s upload) en mag je 250Mb data verbruiken. Betaal je €29.95 per maand dan kun je met maximaal 2Mb/s downloaden (384Kb/s upload) en mag je 1Gb data verbruiken. Voor €49,95 per maand mag je, met dezelfde snelheden als het middelste abonnement, maximaal 2.5Gb data 'versurfen'. De hogere snelheden die hierboven vermeld worden gaan vanaf November gelden. De databundels blijven gelijk.