Nieuws
25 september 2006 - Redactie MobileCowboys

Mobiel internet sneller door nieuwe generatie applicaties

John Knieriem schrijft op DC: Retetraag. Zo zou je het mobiele internetten kunnen noemen. Daarom blijft de grote doorbraak tot nu uit.

Toch zijn er initiatieven die wat hoop bieden. Service2Media is een club die applicaties ontwikkelt voor mobiele platforms. Met een slim java programmaatje dat zich op je mobiel installeert zorgt ze ervoor dat het verkeer tussen de centrale server en de mobieltjes beperkt blijft. Hierdoor neemt de snelheid van het ‘surfen’ toe en gaat internetten op je mobiel ergens op lijken.

RTL Nederland is de eerste die het dit product, het zgn. Mobile Magazine heeft geïntroduceerd met het TV-programma Holland's next topmodel. Het Mobile Magazine trekt de kijkerservaring door naar de mobiele telefoon met nieuws, foto's, quiz en wallpaper shop met bio's van de kandidaten.

Het Mobile Magazine blijft op de mobiel en communiceert via het internet. Wekelijks wordt nieuwe content beschikbaar die verband houdt met de nieuwe uitzending van Holland's Next Top Model. Het Mobile Magazine werkt bij alle operators. Gebruikers dienen enkel te beschikken over een ondersteunde telefoon en GPRS te hebben ingesteld.

Het Mobile Magazine, dat ook op andere manieren kan worden ingezet, kan gevuld worden met verschillende onderwerpen, afhankelijk van doel en doelgroep. Voorbeelden zijn: nieuws, quiz, stemmen, foto's, gids, agenda, coupons, gesponsorde berichten en een winkel voor o.a. ringtones, wallpapers en video.Gerelateerde links:
Toegankelijkheid Mobiel Internet moet beter
Amerikaanse providers ontmoedingen mobiel internet
Content partijen willen OPEN mobiel internet
Mobiel- en vast internetgedrag gelijk
W3C start Mobile Web Initiative
Vormgevers zitten mobiel internetten dwars
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl