Entertainment
21 augustus 2008 - Jeroen de Hooge

Mobiel internet is entertainment in BRIC-landen

De groei van de mobiele sector in de BRIC-landen Brazilië, Rusland, India en China wordt vooral gedreven door de interesse van de gebruikers in entertainment-websites. Dat blijkt uit een rapport van het onderzoeksbureau Nielsen.

Verder stellen de onderzoekers dat mobiel internet stilaan een wereldwijde verspreiding begint te kennen. Zo wordt opgemerkt dat 11% van de Russische mobiele gebruikers op dit ogenblik toegang heeft tot het mobiele internet. Alleen in de VS, Groot-Brittannië en Italië ligt dat aandeel nog hoger. China zit op het niveau van Duitsland.

"De dorst naar entertainment in de BRIC-landen staat in sterk contrast met de meer volwassen Amerikaanse en Europese markten, waar informatie en nieuws de grote steunpilaren zijn van het gebruik van mobiel internet," stippen de onderzoekers aan.

"Entertainment, games en muziek staan in de top vijf van alle BRIC-landen, maar zijn daarentegen niet terug te vinden tussen de belangrijkste mobiele categorieën in de Verenigde Staten en Europa. Daar zijn e-mail, weersvoorspellingen, nieuws en zoekopdrachten de belangrijkste mobiele internetcategorieën."

In de Verenigde Staten en Europa hebben de consumenten volgens de onderzoekers al decennia met een grote vaste distributie-infrastructuur toegang tot media en entertainment en sinds kort ook met gespecialiseerde toestellen zoals de iPod. "In Brazilië, Rusland, India en China hebben de gebruikers niet kunnen profiteren van dat brede aanbod, waardoor ze veel minder toegang hadden tot deze content," aldus de onderzoekers. "Ze vullen deze kloof nu ook door de mobiele technologie, die tot een persoonlijk entertainment-platform is geëvolueerd."Gerelateerde links:
B&O entertainment centre
Universal richt Mobile Content Division op
Vodafone en haar toekomstvisie op de mobiele wereld
Over de auteur: Jeroen de Hooge
 
Jeroen is werkzaam als Managing Director bij The Blog Idea Factory BV, uitgever van ondermeer Dutchcowboys, Travelvalley & Carrepublic. Behalve liefhebber van tech & gadgets is hij ook Audigek.