Nieuws
24 juli 2007 - Richard Otto

Mobiel Internet in de trein

Ondanks de vertraagde uitrol kunnnen we straks eindelijk in de trein via WiFi supersnel mobiel internetten. Sneller internetten dan die trein zelf gaat!

De Nederlandse Spoorwegen investeert 150 miljoen euro aan televisie en draadloos internet voor alle Nederlandse intercity's.

Vanaf deze zomer is het in enkele treinen al mogelijk om tv in de coupe te kijken, maar het is natuurlijk veel mooier als je op je eigen mobiele device straks kan internetten of mobiele tv kan gaan kijken. Eind 2007 moeten zo'n 12 treinen over WiFi en Tv beschikken. De NS kan naar mijn mening de reisduur perceptie bij de reiziger behoorlijk verkleinen.

KPN is verantwoordelijk voor de technische realisatie van het project, en zorgt voor afspraken met contentpartijen. Hoogstwaarschijnlijk wordt gratis dagblad de Dag hiervoor naar voren geschoven, aangezien KPN daar ook aardig in zit.

In de treinreizen wordt dus weer leuk in de toekomst. Voor het internet in de trein dient de reiziger echter wel te betalen. Voor 2009 wordt verwacht dat alle NS Intercity Treinen WiFi bezitten.Gerelateerde links:
NS start met trein-WiFi en NS TV
Over de auteur: Richard Otto