Entertainment
04 juni 2008 - Ron Smeets

Mobiel gamen (nog) geen echte killer app

In onze poll stelden we jullie de afgelopen week de vraag of je wel eens games op je mobiel speelt en zo ja, hoe vaak.

In totaal hebben 759 lezers hun stem uitgebracht en daaruit kunnen we afleiden dat meer dan een derde (37%) nog nooit een spelletje op zijn of haar mobieltje gespeeld heeft. Ongeveer even veel mobiele gebruikers (36%) doet dat slechts sporadisch en 'slechts' 18% zegt dagelijks te gamen op z'n mobieltje.

Afgelopen maandag werd tijdens Mobile Monday nog beweert dat uit onderzoek blijkt dat er eigenlijk maar drie echte succesvolle toepassingen, zogenaamde 'killer-apps', voor mobieltjes bestaan: Bellen, SMS-en en de (Alarm) Klok.

Wat betreft het Mobiel Gamen kunnen we dus gerust zeggen dat ook dit (voorlopig) nog niet tot deze categorie gerekend mag worden.

Het zal mij benieuwen of de pogingen van marktleider Nokia (Ovi en N-Gage) daar verandering in gaan brengen. . .

De complete uitslag op onze vraag: "Hoe vaak Game jij op je mobiel?":

Dagelijks: 18% (139 stemmen)

Wekelijks: 9% (66 stemmen)

Soms: 36% (272 stemmen)

Nooit: 37% (282 stemmen)Gerelateerde links:
Spelen met de Zeemote
Hoe vaak Game jij op je mobiel?
Mobile Gamen met de WiiMote
Review site geeft gratis mobile games
Mobile Gaming komt nog niet echt los
Evenveel vrouwelijke mobiele gamers
Mobiel gamen, maar dan anders
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.