Accessoires
06 februari 2007 - Ron Smeets

Mobiel film kijken, maar dan anders. . .

Dat de kids tijdens een lange autorit op de achterbank DVDtjes kunnen kijken via een display dat aan de hoofdsteun hangt is de afgelopen maanden de normaalste zaak van de wereld geworden.

Helaas zie ik ook vaker bestuurders en bijrijders voorin zitten die op hun gemak een film kijken op een display van een modern auto-entertainment systeem (het woord autoradio mag je al bijna niet meer gebruiken). Niet echt verstandig natuurlijk, vooral van de bestuurders in kwestie, en strafbaar bovendien!

Nu kwam ik bij het Amerikaanse Gadget Universe deze zonneklep tegen die je in vrijwel elke auto kunt monteren. Met de Sun Visor TV/DVD speler kun je, zo beweert men, relaxed naar films kijken tijdens het rijden zonder dat je je hoofd opzij hoeft te draaien. Op de foto toont men alleen een versie voor de bijrijderskant van een auto en ik mag hopen dat er ook geen model bestaat voor de bestuurderskant!

Goedkoop is de Sun Visor overigens ook niet echt: 300 dollar.Gerelateerde links:
Mobiel TV kijken weer een stap dichterbij werkelijkheid
Zweden kijken mobiel TV in bed
Mobiel TV kijken tijdens de koffie
Extra boete voor mobiele bellers die 'crashen'
Mobiel TV kijken doe je thuis!
Film kijken op je mobiel is 'Godslastering'
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.