Nieuws
06 juni 2006 - Ron Smeets

Mobiel en online parkeren

Als je in de meeste Nederlandse steden op zoek bent naar een vrije parkeerplaats dan hoef je vaak de digitale borden maar te volgen die aangeven waar een parkeergarage is en hoeveel vrije plaatsen er zijn.

In de VS zijn die systemen schijnbaar nog geen gemeengoed, getuige ook dit bericht op Wired over een nieuwe technologie die deze zomer in een dertigtal steden geinstalleerd gaat worden.

Het voordeel van 'achter liggen' op de rest van de wereld is dat de Amerikaanse parkeer-leid-systemen weer meer mogelijkheden zullen bieden dan de 'onze'. Zo kunnen parkeerplaastzoekers straks zowel online als ook mobiel al op zoek gaan naar een vrije parkeerplaats, ruim (maar niet te ruim natuurlijk) voordat ze op de plaats van bestemming aankomen. Dat scheelt weer reis- en zoektijd.Gerelateerde links:
Fileinformatie per SMS gevaar voor het verkeer
Opvouwbare auto's van MIT
Filebestrijding met behulp van GSM
Parkeermeter vullen per SMS
WiFi parkeermeters
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.