Nieuws
01 december 2008 - Ron Smeets

Mobiel drankjes en hapjes bestellen met My Order

Ze weten het weer leuk te brengen die boys van Rabo Mobiel. Enkele maanden geleden introduceerde men SMS betalen, een service waar we daarna eigenlijk weinig tot niets meer gehoord hebben.

Deze week introduceert Rabo Mobiel weer een nieuwe mobiele betaaldienst: My Order. Daarmee kun je, om te beginnen bij Gamecafé WZZRD in Enschede, zonder tussenkomst van een ober en (klein)geld vanuit je stoel met je mobieltje een hapje of drankje bestellen en betalen. Daarvoor heb je overigens wel een Rabo SMS account nodig. Hier kun je lezen hoe je die opent en activeert.

Zoals gezegd weten de marketeers van Rabo Mobiel, waar CashSMS en My Order deel van uitmaken, het leuk te brengen, getuigehet beeld dat zij schetsen rondom het gebruik van de nieuwe service in het persbericht dat men vandaag rondstuurde

Stel je eens voor: zit je al twee uur lang midden in een brute game zoals Gears of War, Grand Theft Auto IV of World of Warcraft, krijg je ineens dorst. En eigenlijk wil je ook best wel snel iets eten. Hoe handig zou het zijn als je alleen je mobieltje hoeft te pakken, je drankje en hapje op de menukaart in je mobiel aan te klikken en meteen te betalen via Rabo SMS Betalen. En een paar minuten later wordt je bestelling gebracht. Zonder je game te onderbreken, zonder je online mede-gamers in de steek te laten.

Met deze nieuwe toepassing is het mogelijk om met één druk op je mobiele telefoon een colaatje of broodje kroket te bestellen zonder in de weer te moeten met onvindbare menukaarten, treuzelende obers en diep weggestopte portemonnees. Je hebt ook wel wat anders aan je hoofd…

Voor de gamer een zeer welverdiend en prettig bijproduct tijdens urenlange onafgebroken gamesessies. Voor de rest van Nederland is het een belangrijke test op het gebied van mobiel bestellen en betalen, in aanloop naar een landelijke uitrol in het komende voorjaar.

MyOrder is een handige mobiele toepassing voor de horecaklant, maar zeker ook voor de horeca-uitbater. Niet voor niks is de dienst genomineerd voor de Horecava Innovation Award 2009.

Het zal mij benieuwen hoeveel mobiele bellers dit daadwerkelijk gaan gebruiken. Persoonlijk vond ik de SMS betaalservice (CashSMS) ook wel leuk klinken maar in de praktijk is het gebruik ervan toch ietwat omslachtig met het openen van een, aan je mobiele telefoon gekoppelde, 'rabo mobiel betaalrekening' waarop de binnenkomende en uitgaande betalingen worden bij- en afgeschreven. Het idee dat je een etentje met vrienden op deze manier onder elkaar afrekent om te voorkomen dat diegenen die even geen cash bij zich hebben jouw op een later tijdstip weer moeten terugbetalen, dat vergeten en je dus achter je geld aan moet klinkt leuk maar of de SMS betaalrekening nu dé oplossing voor dit probleem waag ik toch te betwijfelen.

Nee, dan zie ik toch meer heil in de andere mobiele betaaldiensten zoals toegangskaarten voor uitstapjes, bioscopen en het per SMS vullen van parkeermeters.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.