Nieuws
25 juli 2012 - Ron Smeets

Mobiel dataverkeer naar 107 Exabyte in 2017

We gebruiken met z'n allen elk jaar fors meer mobiele data voor internet, email, apps en de vele sociale netwerken en berichtendiensten.

Analisten van ABI Research hebben becijferd dat het wereldwijde mobiele datagebruik in 2017 uit zal komen op meer dan 107 Exabyte (EB). Een Exabyte staat gelijk aan 1000 Petabytes dat zelf weer 1000 Terabyte is. Ofwel 1 Exabyte is dus 1.000.000.000.000.000.000.000 bytes. Dat zijn heel wat webpagina's, emails, facebook updates, twitter berichten en WhatsApp'jes ;-)

Tot 2015 zal het mobiele dataverkeer jaarlijks met 50% stijgen. Daarna neemt de groei iets af, aldus Aapo Markkanen van ABI Research. in 2017 zal de gemiddelde smartphone en tablet gebruiker zo'n 1.5 Gygabyte data per maand verstoken. Gezien de ontwikkelingen van de tarieven voor data-abonnementen hier in Nederland, die al meer dan een jaar een stijgende trend laten zien, mogen we dus rekening gaan houden met hogere maandelijkse kosten voor onze smartphone en tablet abonnementen als het voorspelde gemiddelde datagebruik uitkomt.

Via (Foto via)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.