Nieuws
09 maart 2006 - Ron Smeets

Mobiel collecteren steeds populairder

Het is bekend dat er veel geld om gaat in de ringtone business. De tientallen reclames op TV en vele pagina's met ringtonecodes in magazines zeggen meer dan genoeg.

Logisch dus dat ook steeds meer goede doelen de ringtone gaan gebruiken als een nieuwe manier van collecteren. Een van de nieuwste voorbeelden hiervan is Just1.org waar de opbrengsten van ringtones ten goede komen aan het onderzoek naar (betere) medicijnen tegen kanker.

Enkele andere voorbeelden van de afgelopen maanden die stuk voor stuk succesvol waren:

- Ringtones voor AIDS bestrijding in Africa

- Tsunami Aid ringtones

- Ringtones voor Katrina slachtoffers

Het fenomeen van mobiel collecteren is echter niets nieuws. Het doneren van geld voor een goed doel per SMS en zelfs door het inleveren van je afgedankte mobieltjes bestaan al geruime tijd.

Helaas zorgen deze succesverhalen er natuurlijk ook voor enkele minder positieve voorbeelden van initiatiefnemers die het goede doel misbruiken voor hun persoonlijke gewin zoals de fake ophaaldienst voor oude mobieltjes waarover we enkele maanden geleden al eens schreven.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.